Logo.gif (28367 bytes) ROMA JOGVÉDŐ SZERVEZETEK KÓDSZÁM:
862

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő 2002. március 1. *

A pályázat célja A romákat érő emberi jogi sérelmek megelőzése és orvoslása, az őket sújtó nyílt és rejtett diszkrimináció elleni fellépés, az előítéletek csökkentése, az országos és a regionális jogvédő irodák működésének megerősítése, a jogvédő irodák együttműködésének elősegítése. Továbbá cél a romákat érintő konfliktusok megelőzése, feltárása és megoldása, a romák és nem romák közötti kommunikáció javítása.

A pályázók köre Országos, regionális és helyi bejegyzett civil szervezetek és ezek alkalmi vagy állandó szövetsége. Jogvédelmi tevékenységre csak olyan szervezetek adhatnak be pályázatot, amelyek alapító okirata szerint tevékenységi körében a jogvédelem szerepel.

A pályázattal támogatni kívánt tevékenységek Jogvédő szervezetek kérhetnek támogatást jogsértések felderítéséhez, olyan hivatásos ügyvédek honorálásához, akik a céllal összefüggő ügyekben vállalják a roma polgárok védelmét. Támogathatóak a romák elleni diszkriminációt, az ellenük ható előítéleteket és a kirobbant konfliktusokat hatékonyan csökkentő, legalább részben jogi eszközökkel megvalósító projektek. Az alapítvány civil szervezetek jogvédelemmel kapcsolatos szakmai tevékenységét fejlesztő tréningek, továbbképzések, konfliktuskezelő programok szervezéséhez is támogatást nyújt.

Előnyben részesítjük azokat a pályázókat,
- akiknek eddigi eredményes tevékenysége dokumentálható
- akik közösen pályáznak
- akik vállalják, hogy a jogvédelemben, tényfeltárásban ill. konfliktuskezelésben igénybe vett szakértőket, ügyvédeket közösen foglalkoztatják.

A pályázati döntésekről szóló értesítés várható ideje: 2002. június első fele

Programvezető: Sándor Brigitta  mail.gif (1194 bytes)