Logo.gif (28367 bytes) STÚDIÓSZÍNHÁZI PRODUKCIÓK TÁMOGATÁSA KÓDSZÁM:
469

Vissza a programok felsorolásához

SOROS STÚDIÓSZÍNHÁZI NAPOK - 2000
- részletes program -

 

Beküldési határidő 2001. január 5-én lejárt

A pályázat célja

Stúdió- vagy alternatív színházi produkciók támogatása. Az alapítvány nem finanszíroz színházakat vagy intézményeket. Jelen pályázati felhívás a 2001. augusztus 31-ig megvalósuló új produkciók támogatását célozza, valamint már bemutatott produkciók külföldi vendégszereplésének támogatására is lehetett pályázni. 


A pályázók köre

A pályázaton olyan színházi alkotók és alkotócsoportok vehettek részt, a társművészetek köréből is (tánc-, mozgás-, gyermek-, illetve bábszínházi produkciók), akik művészi elképzeléseiket stúdió vagy alternatív színházi formában és körülmények között tudják és akarják megvalósítani.

A program nem támogatja a kommersz típusú előadásokat, az előadóesteket és monodrámákat, performance-okat, utcaszínházi előadásokat, az oktatási céllal létrejött produkciókat valamint az amatőr együtteseket.

Rendezőnként, illetve alternatív együttesenként csak egy pályázatot lehetett benyújtani.


A támogatás módja

A támogatást a Soros Alapítvány két részletben folyósítja: a támogatás első felét a pályázat eredményhirdetését követően, a második felét a mű ötödik bemutatása után.

A pályázatban foglaltakhoz képest minden jelentős eltérés - darabcsere, a rendező, főszereplők, főbb alkotótársak személyének megváltoztatása, a koncepció jellegének módosulása stb. esetében a Soros Alapítvány fenntartja a megítélt támogatás visszavonásának, csökkentésének, a következő évi pályázatból való kizárás jogát.

A pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai a támogatott produkciók sorsát folyamatosan figyelemmel kísérik, a legkiemelkedőbb produkciókat beválogatják a 2001. őszén megrendezésre kerülő Soros Stúdiószínházi Napok programjába.


Az elnyerhető maximális támogatás pályázatonként: 800.000 Ft

A pályázati döntésekről szóló értesítés várható ideje: 2001. március 31.

Programvezető:   Arnold István mail.gif (1194 bytes)