WEIZMANN INTÉZET
1998
KÓDSZÁM:
2274

DÖNTÉSEK - Vissza a programok felsorolásához

A pályázat célja:
Az Alapítvány a pályázatot magyar állampolgárságú, diplomás szakemberek részére hirdeti rövid és hosszú idejű tanulmányúton való részvételük támogatására a Weizmann Intézetnél.

A pályázhattak:

1. Postdoctoral Fellowship:
Egyéves posztdoktorális kutatói ösztöndíjra pályázhatnak azok a fiatal, lehetőleg 35 évnél nem idősebb kutatók, akik már rendelkeznek dokumentálható szakmai múlttal, valamint Ph.D. vagy M.D. fokozat birtokában vannak. Angol nyelvtudás feltétlenül szükséges. Az ösztöndíj még egy évre történő meghosszabbitására különleges esetben mód nyílik.

2. Senior Research Fellowship:
Korhatár nélkül 2 héttől 3 hónapig terjedő rövid kutatói ösztöndíjra pályázhatnak azok a kutatók, akik szakterületükön jelentős tudományos munkássággal rendelkeznek, és az adott szakterületen közös kutató munkát végeznek vagy terveznek a Weizmann Intézet munkatársaival. Angol nyelvtudás feltétlenül szükséges.

A támogatás formája:

1. Postdoctoral Fellowship: havonta 1000 USD ösztöndíj, utiköltség a Soros Alapitvány részéről, és havonta 1000 USD hozzájárulás a kinntartózkodás költségeihez, melyet a fogadó intézet fedez.

2. Senior Research Fellowship: a támogatás felső határa hetente 250 USD, ill. havonta 1000 USD, valamint utiköltség. A fogadó intézet gondoskodik megfelelő szálláslehetőségről.

Az Alapítvány az utazás megszervezésében nem vesz részt. A kiutazáshoz szükséges engedélyek beszerzése a pályázó feladata.

Vissza a lap elejére