SZÍNHÁZ ÉS TÁNCMŰVÉSZETI PROGRAM

DÖNTÉSEK - Vissza a PROGRAMOK felsorolásához

[Színházi stúdióprodukciók *] - [Befogadószínházak*]


SZÍNHÁZI STÚDIÓPRODUKCIÓK  * KÓDSZÁM:
469

Beküldési határidő: 1999. január 15-én lejárt

A pályázat célja: Stúdió- vagy alternatív színházi produkciók támogatása. Az alapítvány nem finanszíroz színházakat vagy intézményeket. Jelen pályázati felhívás az 1999. augusztus 31-ig megvalósuló új produkciók támogatását célozza, valamint már bemutatott produkciók külföldi vendégszereplésének támogatására is lehet pályázni.

A pályázhattak:
A pályázaton olyan színházi alkotók és alkotócsoportok vehetnek részt, a társművészetek köréből is (tánc-, mozgás-, gyermek-, illetve bábszínházi produkciók), akik művészi elképzeléseiket stúdió vagy alternatív színházi formában és körülmények között tudják és akarják megvalósítani. (Stúdió jellegűeknek azok a színházi előadások tekinthetők, amelyben három-tíz színész legfeljebb százötven fős befogadóképességű térben játszik.)

A program nem támogatja a kommersz típusú előadásokat, az előadóesteket és monodrámákat, performance-okat, utcaszínházi előadásokat, az oktatási céllal létrejött produkciókat valamint az amatőr együtteseket.

Rendezőnként, illetve alternatív együttesenként csak egy pályázatot lehetett benyújtani.

Az elnyerhető maximális támogatás: pályázatonként 800.000 Ft

A támogatás módja:

A pályázati döntésekről szóló értesítés várható határideje: 1999. március 15.
A tervezett keret: 12.500.000.- Ft

 

BEFOGADÓSZÍNHÁZAK  PÁLYÁZATA * KÓDSZÁM:
4691

Beküldési határidő: 1998. október 30-án lejárt

A pályázat célja:
Vidéki színházak befogadó programjának támogatása A Soros Alapítvány stúdiószínházi pályázatán támogatást nyert előadások eljuttatása vidéki játszóhelyekre.

A pályázhattak:
Olyan, nem fővárosi kisszínházak pályázhatnak résztámogatásra, amelyek elsősorban befogadó-színházi tevékenységet folytatnak .

A pályázatban nem vehetnek részt: Repertoárszínházak és művelődési házak.

A pályázat követelményei:
A színházak a Soros Alapítvány által kibocsátott listáról választhatják ki a meghívásra kerülő produkciókat. Legalább 3 produkciót kell meghívni, és produkciónként legalább 3 előadást kell tartani.

A MEGHÍVHATÓ ELŐADÁSOK LISTÁJA

Az elnyert támogatás a megrendezésre kerülő sorozat teljes költségeinek maximum 2/3-át teheti ki. Az elnyerhető legmagasabb támogatás: 2,000,000 Ft.

A tervezett keret: 4.000.000 Ft

A pályázati döntésekről szóló értesítés várható határideje: 1998. december 31.

Vissza a lap elejére