DIALOGUE FOR THE FUTURE * KÓDSZÁM:
7261

Vissza a programok felsorolásához

A jelentkezési határidő 1998. november 20-án lejárt

A Soros Alapítvány és a Hannah Arendt Egyesület közös pályázata
középiskolás diákok számára a nemzetközi Dialogue for the Future multikulturális programban való részvételre

A Dialogue for the Future európai regionális szervezetek együttműködésén alapuló program keretében diákcsoportok értekeznek az európai közös jövő kérdéseiről, a kelet-nyugati kapcsolatok elmélyítéséről, a demokratikus jogállam lehetőségeiről, az iskolarendszer, a diákjogok és a fiatalok sajátos helyzetéről.

A programban először nemzeti szinten nyílik lehetőség a fenti témakörök megvitatására, az ország különböző területén élő fiatalok találkozására, együttműködésére. Ezután kerül sor a programban résztvevő országok nemzetközi találkozójára, amelyen minden ország tíz-tíz diákkal vehet részt. A program tagországai jelenleg: Németország, Spanyolország, Lengyelország, Észtország, Litvánia, Csehország és Magyarország.

Ennek a pályázatnak a célja a Dialogue for the Future program magyarországi hálózatának kiépítése, továbbá az 1999. április utolsó hetében Berlinben megrendezendő hatnapos nemzetközi találkozó magyarországi résztvevőinek kiválasztása.

A pályázat első fordulójában a pályázó diákoknak az alábbi két téma egyikét kell esszé formájában kidolgozniuk minimum 4, maximum 6 gépelt oldal terjedelemben:

A beérkezett munkákat szakértők minősítették; és a legjobbnak ítélt pályázók vehetnek részt egy háromnapos budapesti találkozón 1999. márciusában. A rendezvényen nyújtott teljesítmény alapján tíz diák utazhat Berlinbe. (A nemzetközi részvétel további feltétele az angol nyelv középszintű ismerete!)

A pályázatra egy adatlap visszaküldésével lehetett jelentkezni 1998. november 20-ig.

További információt  igényelhetnek levélben, telefonon, faxon vagy e-mail útján.

Hannah Arendt Egyesület, Diósi Alojzia
1096 Budapest, Vendel utca 3.
Tel: 215-4900; fax: 215-4906
e-mail: lulu@ poli.hu

A pályaművek elbírálását végző szakértők véleményéről, illetve a pályázat eredményéről minden résztvevő az adatlapon előzetesen megadott információk alapján (név, cím, iskola stb.) 1999. március 1-ig tájékoztatást kap.

A program összes költségét (beleértve a vidékről érkezők útiköltségét is) a Soros Alapítvány fedezi.

Vissza az oldal elejére