Hogyan lehet pályázni?

Pályázati felhívásaink rendszerint a beadási határidő előtt legalább 3-5 héttel nyilvánosságra kerülnek az interneten és a havonta megjelenő pályázati lapokban (Sansz, Pályázatfigyelő). Az egyes témáknak megfelelő újságokban és műsorokban, illetve az országos napilapokban is megtalálhatóak a felhívások (pl. felsőoktatási és ösztöndíj programok - Magyar Felsőoktatás; közoktatás-fejlesztési és ifjúsági programok - Köznevelés, HOL-MI, TermészetBÚVÁR; kulturális és művészeti programok - Élet és Irodalom stb.

Minden pályázathoz tartozik egy Pályázati kérdőív, melyet az Adatlappal együtt  a beadási határidő napján éjfélig kell postára adni, vagy ügyfélfogadási időben személyesen leadni az Alapítvány irodájában. Az internetről a már meghirdetett pályázatok űrlapjai tölthetők le.

Kérjük, figyelmesen olvassák el az adatlap és a kérdőívek útmutatását. A pályázathoz szükséges mellékletek felsorolása mindig a kérdőíven található, s az is, hogy hány példányban kérjük azokat. Határidőn túl, illetve az általunk kértnél kevesebb példányban érkezett pályzatokat az elbírálásánál sajnos nem tudunk figyelembe venni.

Tájékoztató füzetünk tartalmazza programjaink ismertetését egész évre vonatkozóan, és meghatározza, hogy pályázati vagy ún. működő programról van-e szó. A működő programokra vagy programrészekre nem lehet pályázatot benyújtani, ezeknél maga az Alapítvány végez valamilyen tevékenységet ( pl. konferenciát vagy képzést szervez).

A pályázatok meghirdetésének tervezett ideje és a pályázatok beadási határideje szintén megtalálható a füzetben. Honlapunkra csak az aktuális, már meghirdetett pályázatok kerülnek. Egyes programoknál meghívásos pályázat útján lehet támogatáshoz jutni, ezeknél egy szűkebb kör - sok esetben a program indulásakor sikeres pályázók köre - kap meghívást az Alapítványtól. A pályázatok részletes ismertetését, a pontos feltételeket a pályázati kiírás, illetve a kérdőív tartalmazza.