Logo.gif (28367 bytes) KÖLCSÖNIRODA PROGRAM * KÓDSZÁM:
5561

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő 2003. március 20.

A program célja Civil szervezetek támogatása irodatechnikai berendezések tartós kölcsönzésével (maximum 6 hónap időtartamra), és/vagy egy fő munkatárs 6 hónapos időtartamra eső bérének kifizetésével, ösztöndíj formában.

A pályázók köre Budapesti vagy Pest megyei, elsősorban oktatási, szociális, egészségügyi, kulturális, jogvédő vagy környezetvédő tevékenységet végző civil szervezetek (egyesületek, alapítványok), amelyeket magánszemélyek alapítottak, és amelyek szakterületükön már jelentős eredményeket tudtak felmutatni. Olyan civil szervezetek pályázhatnak, melyek 1997. január 1. után kerültek bejegyzésre, és rendelkeznek (bérelt, vagy saját tulajdonú) irodahelyiséggel.

 

A pályázni lehet a következőkre

Eszközök:

  • multimédia számítógép (igény esetén hálózatba kötve, Microsoft Windows operációs rendszer, és Office programcsomag);

  • lézerprinter, fénymásoló, faxmodem;

Ösztöndíj:

  • a civil szervezet szakmai munkáját végző-, azt koordináló főállású munkatárs részére folyósított ösztöndíj (nettó 60.000 Ft/hó, max. 6 hónapon keresztül).

Előnyt élveznek azok a pályázatok, melyekben rövidebb időszakra igénylik az eszközöket és az ösztöndíjat!

A támogatásként nyújtott eszközök a Soros Alapítvány tulajdonát képzik!

Az Alapítvány vállalja a teljes körű - szoftver, hardver - installálást a pályázó telephelyén, beleértve az eszközök helyszínre történő oda- ill. visszaszállítását. Az optimális hardver és szoftver szükséglet a pályázó civil szervezettel történő egyeztetés, illetve a kuratórium döntése alapján kerül kialakításra.

A pályázat keretében lehetőség van a Soros Nonprofit Szolgáltató Központ szolgáltatásainak igénybevételére:

  • A BB Vállalkozásfejlesztő Alapítvány és a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által nyújtott szolgáltatások (szakmai tanácsadás);

  • Kölcsönzési időszak alatt teljes körű informatikai támogatás (rendszergazdai feladatok, szervizelés stb.)


A pályázat követelményei
  • Egy fő főállású munkatárs alkalmazása, részletes munkaköri leírással, havi bontású munkatervvel, szakmai önéletrajzzal.

  • A nyertes pályázók vállalják, hogy a támogatás 3. hónapjában a Soros Alapítvány részére rövid jelentést küldenek a szervezet tevékenységéről, projektjeiről.

  • 6 hónap után a pályázó részletes beszámolót köteles küldeni.


Programvezető: Zalatnay Kálmán mail.gif (1194 bytes)