Logo.gif (28367 bytes) KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI KAPCSOLATOK KÓDSZÁM:
413

Vissza a programok felsorolásához

Beküldési határidő: a program 2001-ben már nem pályázható.
A szakkuratórium az alábbi rendszerben dönt a beérkezett projektekről.

Pályázat beérkezése

Döntés időpontja

2001. január 27. 2001. február vége
2001. március 30. 2001. április vége
2001. június 15. 2001. július közepe
2001. szeptember 10. 2001. szeptember vége

A pályázat célja

A Soros Alapítványok hálózatához tartozó országok hivatásos alkotó- és előadóművészeinek, művészeti és kulturális együtteseinek lehetősége nyíljék olyan művészeti projektekben való együttműködésre, amelyek:

  • aktuális kérdésekre keresnek választ, párbeszédet, vitát indítanak,
  • új, kísérletező művészeti formákat mutatnak be,
  • fellépnek a társadalmi, etnikai, vallási előítéletek ellen.

A program nem támogatja azokat a művészeti utazásokat, vendégszerepléseket, fesztiválokat, amelyek a fenti szempontok egyikének sem felelnek meg. Előnyben részesülnek azok a komplex rendezvények, amelyek a művészi bemutatkozás mellett műhelymunkát, szemináriumokat, tanfolyamokat is magukba foglalnak, és a független művészeti kezdeményezések segítésére, a hálózatépítésre és a tevékenységek ön-fenntarthatóságának biztosítására törekszenek. Kiemelt fontosságúként határozza meg a program a fővároson kívüli, a decentralizációt elősegítő rendezvényeket.

A Cultural Link program támogatásai új kezdeményezések elindítását vagy újraélesztését hivatottak elősegíteni, ezért a program hosszú távú projektek esetében is maximum három alkalommal nyújthat támogatást.


A pályázók köre Magyarországon bejegyzett, kulturális területen működő szervezetek, amelyek a fent kifejtett pályázati céloknak minden téren megfelelő kulturális rendezvények létrehozására vállalkoznak.

Pályázni lehet:

A progamban részt vevő kelet- és közép-európai, valamint ázsiai országok
( Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Grúzia, Horvátország, Jugoszlávia, Kazahsztán, Kirgiztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Oroszország, Örményország, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Ukrajna, Üzbegisztán)
meghívott résztvevők étkezési-, szállás-, belföldi utazási, fordítási/tolmácsolási költségeinek résztámogatására.

Pozitív elbírálás esetén az utazási költségeket a külföldi alapítvány biztosíthatja, de a programhoz való csatlakozásról a külföldi Soros alapítványok maguk döntenek.

IFJÚSÁGI ÉS AMATŐR RENDEZVÉNYEKET A PROGRAM NEM TÁMOGAT


A pályázat követelményei: Pályázni kizárólag az e célra szolgáló angol nyelvű űrlap kitöltésével lehet, amelyen a részletes pályázati követelmények megtalálhatók.

A pályázatot angol nyelven, lemezen (1023 Bp., Bolyai u. 14.)
vagy e-mailen (arnold@soros.hu) kell eljuttatni az Alapítványhoz.

Egy rendezvényre maximálisan 10.000 USD igényelhető.

A pályázatok csak 2001. évi rendezvényre/eseményre vonatkoznak.


Programvezető:  Arnold István mail.gif (1194 bytes)