Logo.gif (28367 bytes) EGYÜTTMŰKÖDÉS A MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATTAL wpe1.jpg (33404 bytes) KÓDSZÁM:
835

Vissza a programok felsorolásához

A program bemutatása: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Soros Alapítvány 1993 novemberében együttműködési megállapodást kötött.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Soros Alapítvány megállapodott abban, hogy működési körüket érintő társadalmi, szociális és egészségügyi kérdésekről kölcsönösen informálják egymást; az e körbe tartozó konkrét kérések, illetve pályázati programok esetében megvizsgálják a konkrét segítségnyújtás lehetőségét. Támogatják azokat az intézményi vagy állampolgári szerveződéseket, amelyek egészségügyi és szociális problémák megoldása, illetve enyhítése érdekében működnek. Közösen megvalósított támogatási és segítségnyújtási programjaik keretében előnyben részesítik a modellértékű megoldásokat. Együttműködnek más hazai és külföldi jótékonysági szervezetek által pénzben vagy természetben nyújtott adományoknak, segélyeknek a rászorulókhoz történő eljuttatásában Magyarországon és külföldön, informálják egymást a szociális szférában dolgozók hazai és külföldi továbbképzésének formáiról, és azt lehetőségeikhez képest anyagilag támogatják.

A Soros Alapítvány az együttműködési megállapodás keretében vállalta, hogy a továbbiakban is anyagi támogatást nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezeteinek infrastruktúrájuk kiépítéséhez.


Programvezető: Szurkos Mária mail.gif (1194 bytes)