Logo.gif (28367 bytes) FORGÓESZKÖZHITEL KÖNYVKIADÓK RÉSZÉRE * KÓDSZÁM:
423

Vissza a programok felsorolásához

A program 2000. év végén lezárul.


A pályázat célja Olyan rövid lejáratú, kedvező kamatozású forgóeszköz hitel biztosítása, amely segíti a kiadót likvidítási gondjainak áthidalásában, s így lehetővé teszi a folyó évi kiadási terv megvalósítását.

A pályázók köre Minden olyan hivatásos könyvkiadó, amely magyar (cég)bíróságon legalább egy éve bejegyzésre került. A pályázaton nem vehet részt magánszemély, illetve olyan könyvkiadó, amely az alább felsorolt követelményeknek nem tud megfelelni. (Az Alapítvány ezen program keretében is csak olyan kiadók támogatására vállalkozik, melyek kiadványai szellemiségükkel, indíttatásukkal az Alapítvány támogatási filozófiájával összhangban állnak és maradandó értéket képviselnek.)

A pályázni lehetett
A hitel összege Futamidő
  • minimum 500.000 Ft
  • maximum 7.500.000 Ft
  • a folyósítás kezdetétől számított 6-12 hónap
  • türelmi idő: 1-3 hónap (tőketörlesztésre)

Kamat: a mindenkori MNB alapkamat 50%-a.

Nem fizetés esetén a kiadó és képviselője a Soros Alapítvány minden további támogatásából kizárja magát.


A pályázat menete A pályázat kétfordulós. Az első (előminősítő) fordulóban az oldal tetején letölthető adatlap beküldésével lehetett pályázni.

Az előminősítésen sikeresen túljutott pályázók egyéni konzultációs lehetőséget kaphatnak, melynek során a Soros Alapítvány megbízott pénzügyi tanácsadója - igény esetén - szóbeli tájékoztatót ad a hitelfelvétel és -törlesztés módjának részleteiről.

A második fordulóban egy általunk küldött űrlap kitöltésével vehetnek részt a pályázók, melyhez a következőket kell mellékelniük:

  • részletes, folyó évi kiadói terv,
  • a kiadó éves költségterve (teljes költséglebontással),
  • a kiadó 1999. évi publikációs listája (nyomtatott és eladott példányszámok, valamint egyedi kötetek fogyasztói árának feltüntetésével).

Programvezető:   Belia Anna mail.gif (1194 bytes)