Logo.gif (28367 bytes) MOZGÓ MAMMOGRÁFIAI SZŰRÉS KÓDSZÁM:
813

Vissza a programok felsorolásához

A program célja:

Az emlőrák által legveszélyeztetettebb női korosztály, a 40-65 évesek mammográfiai szűrésén való részvételének támogatása.

A program bemutatása:

Magyarországon nincs szervezett emlőszűrés, annak ellenére, hogy az emlőrák - bár nem előzhető meg - idejében felismerve tökéletesen gyógyítható.
A veszélyeztetett korú nők lehetőséget kapnak rendszeres szűrésre, és a kiszűrtek további kezelését is megszervezik. A szűrőberendezésre néhány Magyarországon működő multinacionális vállalat és magánadományozók adták össze a pénzt (Westel 900 Rt, MOL Rt, AM Design Kft, MATÁV Rt, Hotel Mariott, Loranger Kft, Brunswick Magyarország Kft, Mr. és Ms. Lauder). A gép olyan kivitelezésű, amelyet könnyen lehet egyik helyről a másikra szállítani, egy-egy tüdőszűrő állomáson vagy üzemorvosi rendelőben fellállítani. Ígya olyan emberek is szűrhetők a berendezéssel, akik nehezen elérhetők.
A szűrésen a szponzoráló nagyvállalatok  veszélyeztetett nődolgozói, valamint első lépésben egy mintarégió (Székesfehérvár és környéke) női lakossága vesz részt. A Soros Alapítvány a szűrőberendezés működtetési költségeit fedezi.