15 éves a Magyar Soros Alapítvány

English version

 

Budapesti rendezvények

Kiállítások

Vidéki rendezvények

Keresés
a 15 év támogatottjainak listájában

Fotók

Vissza a Soros Alapítvány kezdő oldalára

A Magyar Soros Alapítvány 1999-ben ünnepelte alapításának 15. évfordulóját. A következő lapokon az ünnepi rendezvénysorozat akkori programjai, illetve a helyszíneken készült fényképek láthatók.

Köszöntő

"Köszöntünk mindenkit, aki megtiszteli jelenlétével a Magyar Soros Alapítvány jubileumi rendezvényeit. Fogadják jó szívvel az előadásokat, hangversenyeket, kiállításokat, összejöveteleket. A Soros Alapítvány éppen tizenöt éve,1984-ben kezdte működését. Megalapítója Soros György magyar származású amerikai üzletember, aki a nyitott társadalom megvalósulásának elősegítésére hozta létre az alapítványt Magyarországon.

Amint évkönyveink és a jubileumi ünnepségek műsora is tanúsítja, a támogatás ismérvei minden esetben a nyíltság, a szabadság iránti elkötelezettség, a tehetség, a színvonal és a rászorultság.

A Soros Alapítvány liberális szellemű intézmény, amely minden olyan egyházi és világi, konzervatív és szocialista, hagyományos és avantgárd törekvést támogat, amely a nyitott társadalom, az autonóm személyiség kibontakozását segíti elô. Szándéka szerint bátorítja az alkotókat és felkarolja az elesetteket.

A Soros Alapítvány négyéves Közoktatás-fejlesztési és Egészségügyi rendszerfejlesztési programjai megszűntével változtat támogatási stratégiáján. 1999-ben meghirdetett programjaival többek között a nyílt társadalom anomáliáinak korrekciójára törekszik. Fő támogatási elvei a szociálisan hátrányos helyzetűek, a leszakadó rétegek segítése, az esélyek egyenlővé tétele, valamint az új, innovatív, alternatív kezdeményezések felkarolása. Ezek az elvek a következő három programterületen valósulnak meg: Oktatás, Kultúra és Művészetek, Programok az esélyegyenlőségért. Kérjük, emlékezzenek velünk együtt az elmúlt tizenöt év örömeire, bánataira és az elért eredményekre. Szép élményeket, jó szórakozást, érdekes, gondolatébresztő szellemi örömöt kíván mindehhez a
Magyar Soros Alapítvány. 

1999. június"

Vásárhelyi Miklós
az Alapítvány elnöke
P2.jpg (3711 bytes) Bakonyi Éva
az Alapítvány igazgatója